- Štítky blogu
Domácí jogurt
Na výrobu domácího jogurtu potřebujete mléko (doporučujeme plnotučné či čerstvé mléko) a několik lžič kvalitního jogurtu s živou jogurtovou kultůrou, zavařovací sklenice či sklenice od přesnídávky, kovovou metličku a potravinářský teploměr, ale ten není důležitý, zvládnete teplotu zjistit prstem.
Přesný recept : 1l mléka, 4lžíce jogurt (Holandia, Activia apod.)
Materiálově toť vše.
- Mléko nalijeme do hrnce a prohřejeme na teplotu cca 80°C a následně schladíme na teplotu ve které dokážete udržet prst cca 40°C. Trošku mléka přidáme do kelímku s jogurtem a promícháme a pak vše přidáme do hrnce popřípadě můžete mlékem propláchnout kelímek od jogurtu a opět nalít do hrnce. Vše promícháme metličkou. Toto pak rozlijeme do skleniček, či kelímků. A teď vše vložíme do polystyrenové bedýnky či většího hrnce vystlaného utěrkama. Jogurty přikryjeme další utěrkou a poklicí a můžeme postavit k topení či dát do peřin. Přes noc se nám jogurt pěkně vytvoří a ráno je hotový. V lednici by pak měl vydržet týden.
- Můžete pak přidávat přísady dle libosti.
Ingredience pro výrobu domácího jogurtu z obchodu Můj nákup Ostrava naleznete ZDE.