Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 319,0 Kč
naše cena 179,0 Kč

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 1,8 Kč
naše cena 17,0 Kč
naše cena 89,0 Kč

 

 

On-line supermarket pro Ostravu

Jsme obchod, který funguje on-line.

Ovoce a zeleninu dodáváme pouze takové, jaké bychom si koupili i my.

100% čerstvost.

Rozvozy pro Ostravu

a přilehlé okolí.

Zboží máte řádně uspořádáno do jednorázových recyklovaných papírových tašek.

Mnoho možností platby.


 

Zákaznická sekce

 

 

Obchodní podmínky

Platba a doprava

Vratné obaly

Kontakty

 

Platební metody

 

 

 

 

 

Blog o potravinách

 

 

Upozornění na složení a informace o výrobcích

Snažíme se aby veškeré informace o výrobcích a jejich složení bylo maximálně správné a jasné, stává se,že výrobci změní složení výrobku aniž by o tomto kroku informovali.  Proto nemůžeme příjmout plnou odpovědnost za zde uvedené informace. Nikterak toto neomezuje Vaše zákonné nároky (na vrácení zboží aj.). Jen Vás tímto upozorněním prosíme aby jste nespoléhali pouze na informace námi uveřejněné, ale aby jste si vždy také přečetli etiketu na zboží.

Krájené salámy a maso

Veškeré krájené salámy, chlazené maso či chlazené ryby spotřebujte do 24h od jejich dopravení k Vám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16. 02. 2017 | O potravinách

Hořčice

Základ hořčice je hořčičné semínko. Je to semeno jednoleté rostlinky s názvem Hořčice setá. Semínko je kulaté žluté a na zkus má štiplavou chuť.

Tyto semena se používají pro výrobu hořčice v mnoha druzích.Tako se semena musí upravit mletím aj. to dále v článku. Celá semena se používají při konzervování zeleniny či mas. Semínka by Vám skoro nevoněla až následnou úpravou mletím či drčením a smícháním s vodou se uvolňují enzymatické a aromatické látky.

Hořčice jako taková je známá v mnoha druzích po celém světě. Hořčice bývá také s mnoha příchutěmi či přidanými druhy astřejších kořenů jako je křen a podobně.

Hořčice sama o sobě je pasta vyrobená z hořčičného semánka , které je namleté či nadrcené a smíchané s vodou a ochuceno octem , solí, cukrem kořením či olejem. Konzervace probíhá nejčastěji kyselinou benzoovou.

Hořčice bývá jemnozrnná (polotučná, tučná, Dijonská aj) či hrubozrnná (většinou Krémžská)

Krémžská hořčice je složena z vody, cukru, octu, soli, koření a dvou druhů hořčičných semínek a to konkrétně černé a žluté.

Polotučná či plnotučná hořčice je složena z vody, cukru, soli, koření , octa a hořčičného semínka žlutého.

Dále se do hořtic přidává křen, chili, med a mnoho jiných ingrediencí.

Hořtice díky složení (hořčičného semínka) pomáhá s prokrvením zažívacího traktu a snadnějším trávením potravy.

Upozorňujeme také na fakt, že hořčičné semínko je alergen.