Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 22,0 Kč
naše cena 319,0 Kč
naše cena 179,0 Kč

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 1,8 Kč
naše cena 17,0 Kč
naše cena 89,0 Kč

 

 

On-line supermarket pro Ostravu

Jsme obchod, který funguje on-line.

Ovoce a zeleninu dodáváme pouze takové, jaké bychom si koupili i my.

100% čerstvost.

Rozvozy pro Ostravu

a přilehlé okolí.

Zboží máte řádně uspořádáno do jednorázových recyklovaných papírových tašek.

Mnoho možností platby.


 

Zákaznická sekce

 

 

Obchodní podmínky

Platba a doprava

Vratné obaly

Kontakty

 

Platební metody

 

 

 

 

 

Blog o potravinách

 

 

Upozornění na složení a informace o výrobcích

Snažíme se aby veškeré informace o výrobcích a jejich složení bylo maximálně správné a jasné, stává se,že výrobci změní složení výrobku aniž by o tomto kroku informovali.  Proto nemůžeme příjmout plnou odpovědnost za zde uvedené informace. Nikterak toto neomezuje Vaše zákonné nároky (na vrácení zboží aj.). Jen Vás tímto upozorněním prosíme aby jste nespoléhali pouze na informace námi uveřejněné, ale aby jste si vždy také přečetli etiketu na zboží.

Krájené salámy a maso

Veškeré krájené salámy, chlazené maso či chlazené ryby spotřebujte do 24h od jejich dopravení k Vám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


03. 08. 2017 | O potravinách

Minerální voda

Dělení minerálních vod (zdroj Wikipedie)

Na základě legislativy z roku 2001 jsou minerální vody dělené:

Podle celkové mineralizace
  • velmi slabě mineralizované - do 50 mg/l
  • slabě mineralizované - 50 - 500 mg/l (např. Dobrá voda - 146 mg/l)
  • středně mineralizované - 500 - 1500 mg/l (např. Ondrášovka - 630 mg/l)
  • silně mineralizované - 1500 - 5000 mg/l (např. Poděbradka)
  • velmi silně mineralizované - přes 5000 mg/l (např. Vincentka - 12785 mg/l)
Podle rozpuštěných plynů a obsahu významných složek
  • uhličité - obsah CO2 minimálně 1000 mg/l
  • sirné - obsah titrovatelné síry nad 2 mg/l
  • jodidové - obsah jodidů nad 5 mg/l
  • ostatní (např.:)
    • se zvýšeným obsahem kyseliny křemičité (nad 70 mg/l)
    • se zvýšeným obsahem fluoritů (nad 2 mg/l)
Podle pH

Pouze tehdy, jde-li o vody:

  • silně kyselé - pH pod 3,5
  • silně alkalické - pH nad 8,5
Podle radioaktivity
  • radonové - radioaktivita nad 1500 bq/l způsobená radonem 222Rn
Podle přirozené teploty u vývěru
  • studené - do 20 °C
  • termální
    • vlažné - do 35 °C
    • teplé - do 42 °C
  • horké - nad 42 °C

 

Kojenecká voda

je vhodná pro přípravu kojenecké stravy, ale i k dlouhodobému pití. Jeden litr může mít maximálně 500 mg minerálních látek a pouze do 10 mg dusičnanů.Obsah sodíku max 20 mg/l. Je to jediná balená voda, která se nesmí upravovat max.vyjímka je sycení oxidem uhličitým.

 

Pramenitá voda
dříve byla tato voda označována jako voda stolní. Stejně jako kojenecká voda pochází z přírodního zdroje a kromě oxidu uhličitého se do ní nesmějí přidávat žádné jiné látky. Vodu lze však dodatečně upravovat v případě že obsahuje větší množství například železa.
Do této kategorie patří například: Rosana, Aquila,Toma Natura pramenitá, Rajec,Bonaqua

 

Minerální vody v našem obchodě naleznete jak slazené tak neslazené.

 

Proč se do minerálních vod přidává oxid uhličitý?

Nepřidává pouze kvůli chuti,jak si většina z Vás myslí,  ale také ohledně konzervace vody. Přidáním oxidu se zpomalí množení bakterií.

 

Mohu minerální vodu pít každý den?

Dlouhodobé pití sycených vod zatěžuje organismus a také díky tlaku oxidu uhličitého na žaludeční stěny, dochází k rychlejšímu trávení potravy a tím i k rychlejšímu pocitu hladu, proto pozor při redukční dietě.

Zcela vyhnout se minerálkám by měli lidé s vysokým krevním tlakem, onemocněním srdce, jater a ledvin. Vody s vyšším množstvím minerálů mohou být vhodné pro ženy v menopauze a těsně po ní(jsou ohroženy osteoporózou z nedostatku vápníku). Vybírat by si měly minerálky nejen s dostatkem vápníku, ale také s dostatkem hořčíku, který jeho vstřebávání výrazně ovlivňuje. I takto je nutné kombinovat minerální vody s jinými tekutinami a nepít pouze minerální vody.